≡ Meny
PRIVATFORSIKRING.ORG
feature box privatforsikring

Har Enter Forsikring fremdeles et stort hjerte?

fet bil

enter bilforsikringEnter forsikring er et norsk forsikringsselskap som alltid har sjarmert meg, og som jeg i perioder har hatt vanskelig for å konkurrere med.

Det har tidligere vært et frittstående norsk forsikringsselskap som spesialiserte seg på bilforhandlere, og de har i tillegg hatt salgskanaler og kapret totalkunder.

Enter Forsikring har forsøkt, og lyktes, med å bygge et image omkring seg selv som det lille selskapet med det store hjertet. Tryg forsikring har kjørt en prosess der Enter Forsikring nå er en integrert del av Tryg.

Vil Enter Forsikring sitt hjerte fortsette å slå like sterkt for de små, såvel som for de store kundene?

Litt humoristisk kan man si at det store selskapet med det lille hjertet har overtatt det lille selskapet med det store hjertet. Vil Enter forsikring etter integreringen være et middels selskap med et middels hjerte? Det gjenstår å se…

«Tryg + Enter! Har det lille selskapet med det store hjertet blitt et middels selskap med et middels hjerte?» @DenUheldigeMann

Klikk for å tvitre dette sitatet

Det som er spennende med Enter Forsikring er at de har lykkes i bilforhandlermarkedet og har utviklet seg til å bli en dominerende aktør i nybilmarkedet. Bilforhandlere har behov for et verktøy der de raskt kan registrere bilene de har solgt over på kundene, slik at bilforsikringen ikke skal være til hinder for å få solgt bilen.

Noen ganger selges også Enter Forsikring inn som et frynsegode til kundene. Billig forsikring, billig lån og en knallbra bil, kan det bli bedre? Litt av utfordringen med Enter bilforsikring har vært at de har tilbudt kundene en prisgunstig forsikring i ett år. Når året er omme har prisen sprettet i taket.

Kundene forsvinner da ofte tilbake til det gamle forsikringsselskapet sitt. Nylig har de innført en mulighet der kundene kan velge mellom en billig førsteårsforsikring, eller tre år til en gunstig penge. Den treårige koster selvsagt litt mer, men for unge førere vil dette ofte være et gunstig alternativ.

Noe av innholdet i Enter sin bilforsikring som taler til selskapets fordel er bilproduktet bilEKSTRA. Dersom man får en forsikringsskade stryker de 2000 kroner av egenandelen. Dette merker man spesielt godt dersom man får en steinsprut på frontruta og den må repareres. Egenandelen der er nemlig på 2000. I praksis får kundene gratis glassruteforsikring. Veihjelp vil også være gratis.

Enter Forsikring sin strategi er rendyrket

Noe som kanskje har vært savnet hos bilforhandlere spesielt er maskinskadedekning som Enter Forsikring ikke tilbyr. Bilforhandlere ønsker gjerne at forsikringsselskapet dekker det med bilen som ikke er dekket på garantien til bilforsikringen.

enter forsikringDette vil og være et verktøy for å selge flere bilforsikringer. Spesielt dersom det er en kraftig motor, kraftig turbo, en bil som er bruktimportert uten garanti, eller et bilmerke som har en historikk på enkelte årganger om at for eksempel turboen ryker.

I forbindelse med integreringen til Tryg Forsikring gikk selskapet igjennom en tøff periode. Selskapet hadde en del totalkunder, mange av disse fikk forholdsvis kraftige prisøkninger. Noe som resulterte i et stort frafall av totalkunder. Som et ledd i å rendyrke strategien med å satse på bilforhandlere og nybilsavtaler ble det stengt for nytegning på kunder som ikke var tilknyttet Enter Forsikring gjennom en nybilsavtale.

Gjennom ett foredrag jeg hadde på BI om forsikring, ble det sagt av en i ledelsen til Tryg at prisen på forsikring over tid vil være lik fra selskap til selskap. Markedsøkonomien og resultatet til et forsikringsselskap vil over tid regulere prisene slik at et lavprisselskap ikke over tid vil være et lavprisselskap.

En pris kan bli satt lavt for å øke markedsandelen som en strategi fra ledelsen. Et selskap vil uansett komme til et eller annet punkt der enten tapet blir for stort og eierne ikke vil investere mer penger for å finansiere videre vekst, eller der selskapet lykkes med å skape seg den markedsposisjonen de ønsker for så å øke premiene for å skape et større utbytte til eierne.

I mine øyne er Enter Forsikring et selskap som har lykkes med sin strategi. Det å rendyrke Enter Forsikring til et selskap for bilforhandlere virker som en klok strategi for Tryg for å få tilgang og relasjon til kunder de ellers ikke vil få tilgang til.

Reservasjonsregisteret mot telefonsalg gjør at mange av disse kundene ellers ikke ville vært mulig å kontakte for å få dem inn som totalkunde, før det var opprettet en relasjon gjennom en nybilsavtale.

Privatforsikring.org går god for Enter Forsikring. Vi opplever dem som konkurransedyktige på pris, og de har et godt bilprodukt.

For DIN sikkerhet,
Privatforsikring.org

P.S. På resten av forsikringene som ikke omfatter den bilen som er solgt av bilforhandler mener vi i privatforsikring.org at vi er svært konkurransedyktige og tåler sammenligning med de aller fleste forsikringsselskaper i Norge. Enter Forsikring er i så måte ett forsikringsselskap vi slettes ikke er redde for å konkurrere imot!

>> Klikk her og la oss gi deg bevis på vår konkurransedyktighet <<

P.P.S. Likte du dette innlegget? Vi setter vi pris på at du er en venn og deler med venner det vi har skrevet om Enter Forsikring.

[hr]

Var denne informasjonen om privat forsikring hjelpsom?
Ja   Nei